geluidenabonnement

 

zingende schuifdeur, klingelende koeien, knarsende sneeuw, schuivende schijven, snurkend konijn, tikkende tijd, gonzende kerkklokken, knarsende dorpel, knallende jaarwisseling, toonkunstige spindel, bruisende avenue, persende koffiekan, zoemende iphone, roerig stadspark, krakend paasei ...

Elke maand kunt u uw oren laten verrassen met nieuw geluid in uw inbox: een huisgeluid, opvallende tikjes, een stukje muziek, verrassende klanken, een opmerkelijke toon, onopvallend geruis, bijzondere geluiden of korte gesprekjes.

Mijn opnameapparaat zit dagelijks in mijn tas, wachtend om weer een nieuw geluid op te nemen voor mijn Geluidenverzameling. De verzameling breidt zich uit tot een waar Geluidenarchief. U kunt onderdeel worden van dit project en eens in de zoveel tijd (minimaal 1x per maand) een nieuw opgenomen geluid ontvangen in uw inbox. U ontvangt dan het geluid, met een korte tekst en een foto van de bron van het geluid (het instrument).

Het Geluidenabonnement is gratis. Aanmelden? Vul onderstaande gegevens in en u krijgt zo snel mogelijk mail met bevestiging:

Naam *
Naam
Ik ga akkoord met het versturen van een maandelijks geluid voor het Geluidenabonnement *
Graag ontvang ik ook de nieuwsbrief van Elise 't Hart / Instituut voor Huisgeluid
 

< Afspeellijst Geluidenabonnement

met o.a. een krakend paasei, een snurkend konijn, ruisende geruismakers, schuivende schijven en een zoemende dimmer. Inmiddels staan er meer dan 50 geluiden online! Scherm niet zichtbaar? Klik hier voor de gehele afspeellijst.


Voorbeeld: Krakend Paasei (#22)

Deze week een geluid afkomstig van de paastafel. Nu is dit misschien niet het meest paaselijke geluid dat er vandaag te vinden is, een eitje pelt u misschien wel elke zondagmorgen. Toch is dit een echt voorjaarsei, een paasei. Het is paasochtend, de vogeltjes fluiten en in de verte hoor je de kerkklokken van de Christelijk Gereformeerde Kerk Dordrecht slaan.

Het pellen van een ei vind ik een lekker geluid. Soms druk ik zelfs met m’n duim nog even de stukjes schaal fijn op mijn bord, servet of in mijn eierdopje. Het liefst pel je natuurlijk zo min mogelijk: hoe minder je hoeft te pellen, hoe kleiner de kans op stukjes schaal in je ontbijt. Voor de opname hebben we natuurlijk gezorgd voor extra veel pelgeluid. Het kraken en knarsen van de schaaltjes aan de ontbijttafel draagt helemaal bij aan het zondagse (paas)gevoel.

Vrolijk Pasen!


Met dank aan het Mondriaan Fonds (Werkbijdrage Jong Talent)