geluidenabonnement

 
 

zingende schuifdeur, klingelende koeien, knarsende sneeuw, schuivende schijven, snurkend konijn, tikkende tijd, gonzende kerkklokken, knarsende dorpel, knallende jaarwisseling, toonkunstige spindel, bruisende avenue, persende koffiekan, zoemende iphone, roerig stadspark, krakend paasei ...

Elke week kunt u uw oren laten verrassen met nieuw geluid in uw inbox: een huisgeluid, opvallende tikjes, een stukje muziek, verrassende klanken, een opmerkelijke toon, onopvallend geruis, bijzondere geluiden of korte gesprekjes.

Mijn opnameapparaat zit dagelijks in mijn tas, wachtend om weer een nieuw geluid op te nemen voor mijn Geluidenverzameling. De verzameling breidt zich uit tot een waar Geluidenarchief. U kunt onderdeel worden van dit project en elke week een opgenomen geluid ontvangen in uw inbox. U ontvangt het geluid van de week, met een korte tekst en een foto van de bron van het geluid.

Een jaarabonnement kost €50,- (incl. BTW). Naast de geluiden in uw inbox ontvang u ook de nieuwsbrief van het Instituut voor Huisgeluid. Meld je nu aan via instituutvoorhuisgeluid@gmail.com.

 

Voorbeeld Geluidenabonnement, Krakend Paasei (week #22)

Deze week een geluid afkomstig van de paastafel. Nu is dit misschien niet het meest paaselijke geluid dat er vandaag te vinden is, een eitje pelt u misschien wel elke zondagmorgen. Toch is dit een echt voorjaarsei, een paasei. Het is paasochtend, de vogeltjes fluiten en in de verte hoor je de kerkklokken van de Christelijk Gereformeerde Kerk Dordrecht slaan.

Het pellen van een ei vind ik een lekker geluid. Soms druk ik zelfs met m’n duim nog even de stukjes schaal fijn op mijn bord, servet of in mijn eierdopje. Het liefst pel je natuurlijk zo min mogelijk: hoe minder je hoeft te pellen, hoe kleiner de kans op stukjes schaal in je ontbijt. Voor de opname hebben we natuurlijk gezorgd voor extra veel pelgeluid. Het kraken en knarsen van de schaaltjes aan de ontbijttafel draagt helemaal bij aan het zondagse (paas)gevoel.

Vrolijk Pasen!